maanantai 3. lokakuuta 2011

Tuto: perhosen siivet

Heittäydyin oikein hurjaksi ja yritin väsätä kasaan tutorialin, niinkuin olen jo hetken juoninut. Nämähän eivät varsinaisesti mitään erikoisia tekniikoita vaadi, mutta kun itse vastaavia väsäilin, olisin päässyt kyllä helpommalla, jos olisin vaivautunut vilkuilemaan jostain, missä järjestyksessä näitä olisi helpoin tehdä. Tietenkään tämä ei ole ainoa oikea tapa, mutta omasta mielestäni loogisin.

Tähän hommaan tarvitset seuraavaa (suluissa lakka, jota olen itse käyttänyt):
- Värilakan, jota käytät pohjalla (flormar/koneHELSINKI: Super neon colors N006)
- Mustan koristelulakan tai mustan kynsilakan ja ohuen siveltimen (Kiss Black ja laiskuuttani kärjissä Wet n wild Black cream)
- Valkoisen lakan (Super finish french white, mikälie randomlakka)
- Dotting toolin

Lakkaa kynsi yksiväriseksi. Alla voisi toimia nätisti myös vaikka vino liukuvärjäys tai pienenä mausteena joku hile -tai shimmerlakka, mutta mä menen nyt siitä, mistä aita on matalin.

Vedä kaksi pitkittäissuuntaista, vinoa viivaa, joista ylempi nousee aavistuksen jyrkemmin kuin alempi. Näiden viivojen väli saattaa kuroutua hiukan umpeen, joten kannattaa jättää rakoa ihan rohkeasti.
Vedä äskeisten viivojen kaveriksi kaksi viivaa edellisten sisälle, sekä ylimmäiseksi viiva, joka jatkuu kynttä alas asti.

Pyöristä äsken syntyneiden neliöiden nurkat. Juurikin tätä tarkoitin sillä, että välit kuroutuvat vielä umpeen, ainakin allekirjoittaneella tärisi käsi siihen malliin, että piti aikaisemmin tehtyjä viivojakin paksuntaa jonkin verran.

Tästä kohdasta unohdin ottaa kuvan, joten päästään taas todistamaan mun loistavia photoshoppaustaitojani :D Nyt lakataan yläosaan keltaiseksi jäänyt alue mustaksi. Jos vaan kokoelmasta löytyy, koristelakan vaihtaminen tavalliseen mustaan lakkaan nopeuttaa hommaa hurjasti.

Lopuksi mustaan yläosaan sommitellaan dotting toolilla valkoisia pisteitä. Ta-daa, valmis!


Kiinnostaako teitä ylinpäätään tutorialit, vai meneekö homma ihan hukkaan, jos tekisin näitä jatkossakin? Videoiden muodossa niitä tuskin on ihan lähitulevaisuudessa tulossa, sillä en sellaisia jaksa itse koskaan katsella, mutta näin kuvallisesti voisin jatkossakin väsätä.

5 kommenttia:

 1. Mun blogissa ois haaste sulle! :) http://kukkakynnet.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva blogi. Tää tuto oli kiva. Saatan joskus kokeitta, mutta tarviin vähän lisää pinta-alaa kynsin. :D

  VastaaPoista
 3. Heitän sua haasteella: http://lakkablogi.blogspot.com/2011/11/lisaa-vihreaa-ja-haaste.html

  VastaaPoista
 4. oivoi oletko lopettanut bloggaamisen? :(

  VastaaPoista
 5. Kukkakynnet ja Helsu: Kiitos haasteista! Kyllä mä vielä joskus saan iteäni niskasta kiinni, ja teen nämäkin :D

  Rossu: Kiitti, mukava kuulla :)

  Jane: En ole lopettanut, ainoastaan tilapäisesti laiskistunut. Tästä postaustahdista ei ole onneksi suunta kun vain ylöspäin ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...